Prima pagină > Retete hipocalorice > CIORBA A LA GREC

CIORBA A LA GREC


Ingrediente:
1 piept de pui, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 telina, 2 oua, 150 ml lapte gras, 1 lamaie mare, 3 linguri orez, 100 g smantana (cu putina grasime), 2 l apa, 1 lingura patrunjel verde tocat, sare;
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, se taie bucati mai mici (mie imi place taiat in cubulete) si se pune la fiert in apa rece, cu sare; supa se spumeaza de cate ori este nevoie. Ceapa se toaca foarte fin, morcovii, patrunjelul si telina se curata, se spala, se taie  rondele, si se pun in vasul in care fierbe pieptul de pui. Dupa ce zarzavatul a fiert pe jumatate, se adauga orezul si se lasa pana ce si acesta este fiert. Se ia de pe foc. In alt vas, se bat ouale cu laptele si se adauga la ciorba. Se adauga zeama de la o lamaie si se mai da un clocot. 
Ciorba de pui a la grec se pune in farfurii, se adauga smantana (cu cat mai putina grasime) si se presara patrunjel tocat, iar cine doreste poate adauga si o felie de lamaie. 
Este o mancare foarte sanatoasa si totodata recomandata in cura de slabire.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu