Prima pagină > Retete hipocalorice > Orez cu ciuperci

Orez cu ciuperci


Ingrediente:
o ceapa, un  morcov, o jumatate de ardei gras rosu, sare si piper dupa gust, doua linguri ulei, 100 de grame de ciuperci proaspete (eu am folosit congelate), o cana de orez (eu am folosit orez integral), un litru de apa (poate un pic mai mult daca e nevoie),  patrunjel verde proaspat, tocat fin.
 Mod de preparare:
Ceapa se toaca fin iar morcovul si ardeiul se taie in cubulete mic dupa care se pun la calit, cu cele doua linguri de ulei,  aproximativ  cinci minute, la foc mic. Se condimenteaza cu sare si piper. Se stinge totul cu apa si se lasa sa fiarba pana cand morcovii sunt moi.
Se adauga orezul si se mai lasa la fiert inca vreo 10 minute. Cand este aproape fiert, se adauga ciupercile taiate felii. Se lasa sa mai dea un clocot, se opreste focul si se acopera cu un capac dupa care se lasa 10 minute, pentru ca orezul sa absoarba  zeama care a mai ramas.
Se serveste cald, ca fel principal sau ca si garnitura, decorat cu patrunjel verde, tocat fin.
 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: