Prima pagină > Retete Dukan > Vinete umplute cu ton (Reteta Dukan)

Vinete umplute cu ton (Reteta Dukan)


Astazi vorbim despre o reteta rapida, pe care eu o fac la cuptorul cu microunde cand sunt in criza de timp. Desigur, se poate face si la cuptor, fara nici o problema, doar ca dureaza mai mult timp.
Ingrediente:
1 patlagica vanata, grasuta bine
1 conserva de ton in suc propriu
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 rosie
1 ou
2 linguri branza 0%
sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Vanata se taie in doua si se pregateste ca in imagine:

dupa care se baga la cuptorul cu microunde pentru 15 minute. Eu am avut una mare si grasa, daca aveti una mai mica, reduceti un pic timpul de sedere in cuptor.
Cand este gata, scoatem cele doua jumatati de vanata din cuptor cu grija sa nu ne ardem, si cu o lingurita, scoatem miezul cu atentie, astfel incat sa ramana coaja intreaga, ca doua barcute. Tocam miezul (ca la salata de vinete). Separat, ceapa si usturoiul se toaca fin si se pune la calit cu un pic de apa intr-o tigaie antiaderenta, cine doreste poate adauga si putin ulei (atat cat este permis in dieta). Dupa aceea adaugam miezul de vanata tocata, rosia taiata in jumatate si data pe razatoare (aruncam coaja) si tonul din conserva, bine stors. La sfarsit potrivim de sare si piper si mai lasam cateva minute. Cu acest amestec umplem barcutele. Separat, batem oul cu un pic de sare si piper si adaugam branza, amestecand bine, dupa care turnam peste umplutura si nivelam frumos. Eu deasupra am presarat un pic de parmezan, dar nu va sfatuiesc sa faceti la fel🙂. Cele doua jumatati, se dau din nou la cuptorul cu microunde pentru inca 7-8 minute.

Categorii:Retete Dukan
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: