Prima pagină > Retete Dukan > Prajitura cu dovleac si budinca de vanilie (Reteta Dukan)

Prajitura cu dovleac si budinca de vanilie (Reteta Dukan)


Ingrediente:
4 oua
2 linguri branza 0%
3 lingurite indulcitor lichid (atat am pus eu dar depinde de fiecare indulcitor in parte)
8 linguri tarate de grau (reamintesc ca eu taratele de ovaz le folosesc doar la painica dukan, dar, se poate face cu tarate de ovaz fara probleme)
0.5 kg dovleac pentru prajitura (chiar mai mult)
scortisoara
1 budinca de vanilie (0.5 l lapte degresat + indulcitor)

Mod de preparare:
Se curata dovleacul si se taie in cuburi de marime potrivita dupa care se pun intr-un bol, se pune indulcitor si scortisoara dupa gust, se amesteca bine si se lasa de-o parte.
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bate albusul cu un praf de sare. Se adauga galbenusurile pe rand si cele doua linguri cu branza. Separat se amesteca taratele cu bicarbonatul si se adauga pe rand cele 8 linguri de tarate, amestecand incet cu o lingura de lemn (aici fara mixer).
Se pregateste o tava cu hartie de copt. Se pune dovleacul imprastiat in toata tava, iar peste se toarna blatul, pe care il intindem cu grija peste dovleac. Cuptorul se incalzeste in prealabil la 200 de grade. Se lasa la copt in jur de 50 de minute, dar depinde de fiecare cuptor in parte, eu spre exemplu, ultimile 10 minute am pus tava in partea de jos. Cand e gata, se rastoarna tava, in asa fel incat sa fie cu bucatile de dovleac in sus. Se face o budinca de vanilie, se toarna deasupra, se niveleaza frumos si se da la rece pentru cateva ore, dupa care se taie si se mananca cu pofta🙂 Reamintesc ca portia este pentru 2 persoane, 4 zile! Ies cam doua bucati ca in imagine pe zi de persoana.

 

Categorii:Retete Dukan
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: