Prima pagină > Retete Dukan > Tiramisu rulada (Reteta Dukan)

Tiramisu rulada (Reteta Dukan)


P1140416Ingrediente blat:
– 4 oua
– 2 linguri branza 0%
– 2 linguri tarate de ovaz
– 1 budinca de ciocolata
– 1 lingurita bicarbonat
– 1 lingurita cafea nes
– 1 lingurita esenta de rom
– indulcitor dupa gust
Ingrediente crema :
– 300 g branza 0%
– indulcitor  dupa gust
– 100 ml lapte
– 1 cescuta cafea indulcita (sau o lingurita esenta de cafea)
– 1 lingurita esenta de rom
– 1 plic de gelatina
Mod de preparare:
Amestecam budinca cu taratele , cu cafeaua si cu bicarbonatul. Separat batem albusurile cu un praf de sare. Cand este tare adaugam indulcitorul, galbenusurile si branza mixand in continuare. La final, adaugam amestecul din budinca cu tarate, amestecand incet cu o lingura de lemn de aceasta data si punem si esenta de rom. Punem hartie de copt intr-o tava mare, intindem aluatul obtinut pe hartia de copt, nivelam si dam la cuptor pentru circa 15 minute (180 de grade).  Cand e copt, scoatem tava afara si o acoperim cu un prosop umed cam 10 minute, dupa care putem sa il rulam frumos si sa il lasam in asteptare pana ce va fi gata crema.
Pentru crema, mixam bine branza cu indulcitorul, cu cafeaua si cu esenta de rom si adaugam laptele. Vom obtine o crema destul de lichida. Separat, punem un plic de gelatina la inmuiat pentru 10 minute, dupa care punem gelatina la microunda pentru 20-30 de secunde (nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere, ci doar sa se topeasca). Gelatina astfel obtinuta se adauga la crema, se amesteca bine si se da la rece pentru cateva ore, dupa care se desface blatul, se intinde crema si se ruleaza la loc. Se pune intr-o folie care sa il tina bine in aceasta pozitie, si se mai da la rece pentru cateva ore. Un truc… Daca crema nu iese destul de tare, nu va speriati, mai puteti adauga un plic de gelatina, in acelasi mod, doar ca trebuie din nou lasat la rece. Poate la prima vedere pare complicat, va spun sincer can nu este greu deloc. Incercati si nu veti regreta!

Categorii:Retete Dukan
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: