Prima pagină > Diete, Sfaturi pentru o viata sanatoasa > Vreau sa slabesc uniform!

Vreau sa slabesc uniform!


imagesFiecare om se naste cu un anumit numar de adipocite (celule grase), care se multiplica pe parcursul timpului, pina la pubertate. Apoi numarul lor ramine fix si, din pacate, adipocitele nu mor niciodata, singura metoda pentru distrugerea lor fiind lipoaspiratia chirurgicala.
Pe linga faptul ca hiperplazia (cresterea numarului) adipocitelor este ireversibila (cite avem la pubertate, cu atitea ne vom lupta toata viata), hipertrofia lor (capacitatea de a-si mari volumul) este nelimitata. Deci indiferent de numarul de celule grase pe care il ai, daca maninci mult, ele se maresc aberant. Nu suna prea grozav, dar nu e totul pierdut. Din fericire, hipertrofia este reversibila. Cind slabesti, adipocitele se golesc de grasime si scad in volum.
Ce poti face?
Scopul tau este sa consumi cit mai mult din depozitele de grasime ale organismului, fara a creste masa musculara (care trage greu la cintar). Deci, trebuie sa maresti aportul de proteine in alimentatie si sa practici sporturi de anduranta. Vei obtine o conditie fizica buna, cu efort mediu, dar constant, iar compozitia corporala se va modifica doar pe seama depozitelor adipoase. Provocarea noastra: slabeste 3 kg in 2 saptamini, urmind reteta Dr. Mihaela Bilic, autoarea cartii Silueta dincolo de mituri.
Cheia Succesului

  • Stabileste un obiectiv realizabil. De exemplu, sa slabesti 3 kg in doua saptamini.
  • Reconstruieste-ti obiceiurile alimentare pe baze noi si sanatoase. Stabileste-ti meniul pentru fiecare zi si nu lasa loc de improvizatii. Invata sa gatesti usor, dietetic, fara grasimi, prajeli si alte dezastre. Evita alimentele cu indice glicemic ridicat: piine alba, morcovi (prin preparare, indicele lor glicemic creste) cartofi, cereale. Deci, fara fructe, fara fainoase, fara grasimi animale, dar…
  • Nu-ti fie teama sa maninci. Daca perseverezi cu dietele drastice, repetate la infinit, rezultatul va fi dimi­nuarea dramatica a cheltuielilor energetice din orga­nism. Pe scurt, un metabolism prabusit. Metabolismul nostru energetic se adapteaza si poate supravietui cu un numar extrem de mic de calorii. Cercul vicios aport mic / arderi scazute duce in final la instalarea asa-numitului „metabolism lent”, cu care trebuie apoi sa traiesti toata viata. Se poate ajunge la situatii extreme in care organismul sa fie multumit cu 500 cal./zi (1 litru de lapte), iar orice depasire a acestui prag sa duca la acumularea de kilograme.
  • Bea apa. Am spus si repet: trebuie sa bei minimum 1,5 l de apa pe zi, pentru a elimina toxinele si grasi­mile. Incepe ziua cu un pahar mare de apa si inche­i-o cu un ceai de plante.

Solutii ajutatoare
Este recomandat efortul de intensitate medie sau mica, pe timp in­delungat (minimum 20 de minute), care pune in miscare intregul or­ga­nism, fara sa dezvolte o grupa de muschi, accelereaza bataile inimii, respiratia, creste transpiratia si ar­de cele mai multe grasimi de de­pozit. Exercitiile fizice din aceasta categorie sint: alergarea, inotul, mersul pe bicicleta, tenisul, aerobicul. Combustibilul folosit este format din lipide, iar arderile au loc in pre­zenta oxigenului. Du­pa antrenament, metabolismul ramine crescut cu 25% inca 3 ore, deoarece organismul arde in continuare lipide pentru a reface de­po­zitele de glicogen din ficat si muschi. Este esential ca efortul fizic sa fie constant (cel putin o data la 2 zile) pentru a se realiza, pe an­samblu, o crestere definitiva a me­tabo­lis­mului bazal. Deci nu lasa pe miine ce poti face azi. Orga­nismul nu functioneaza pe datorie!
Dieta GENERALA
Luni

  • Dimineata: 1 cafea + 1 felie de piine + omleta (1 ou + 1 felie de sunca)
  • Prinz: 200 g muschi de vita la gratar + 50 g paste fierte (cu 1 lingura ulei masline si condimente)
  • Seara: 100 g somon afumat (4 felii) + 4 felii de pe­pe­­ne galben + 1 salata de cruditati fara maioneza (cu 1 lingura ulei de masline, otet si condimente)

Marti

  • Dimineata: 1 cafea + 1 ou fiert + 1 iaurt Activia natural (150 g) + 1 felie de piine
  • Prinz: jumatate de piept de pui la gratar + 4-5 linguri de fasole verde fiarta + 1 cub de unt (10 g) + 1 banana
  • Seara: 200 g ficatei de pui la gratar + 4 linguri de orez fiert cu sare si condimente + 1 salata de varza cu 1 lingura ulei de masline, otet si sare

Miercuri

  • Dimineata: 1 cafea + 1 felie de piine + pasta de brinza Philadelphia light + 1 rosie
  • Prinz: 200 g muschi de vita la gratar + 1 cartof copt + 1 salata de muraturi + 1 fruct de sezon
  • Seara: 100 g piept de pui afumat taiat bucatele si pus pe 1 salata mare asortata (1 salata verde + 2 rosii + 1 castravete + 1 ardei gras + 2 linguri ulei masline, otet sare)

Joi

  • Dimineata: 1 cafea + 1 pahar de lapte cu 1,5% grasime + 1 felie de piine + 1 felie de sunca slaba
  • Prinz: 200 g muschi de porc la gratar + 4-5 linguri de varza calita (cu sos de tomate, putin ulei si sare) + 1 felie de piine
  • Seara: 200 g brinza de vaci + 2 linguri de smintina cu 12% grasime + 4 linguri de mamaliga + 1 fruct de sezon

Vineri

  • Dimineata: 1 ceai + 1 felie de piine + 1 cub de unt (10 g) + 2 lingurite de gem
  • Prinz: paste cu sos tomat (70 g paste, 1 ceapa, usturoi, condimente, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri de parmezan ras)
  • Seara: 200 g peste la gratar + 3-4 linguri de legume asortate + 1 fruct de sezon

Sambata

  • Dimineata: 1 cafea + 2 cremvursti + 1 lingurita de mustar + 1 felie de piine
  • Prinz: 1 ciorba de vacuta + 1 mozzarella proaspata + 1 rosie + 1 lingura ulei de masline + 1 felie de piine
  • Seara: 200 g muschi de vita la gratar + 5-6 ciu­perci la gratar + 1 salata de muraturi + 1 inghetata de fructe (2-3 cupe, fara frisca)

Duminica

  • Dimineata: 1 cana de lapte cu 1,5% grasime + 1 ceasca de musli sau fulgi de cereale (de orice tip)
  • Prinz: 1 ciorba de pui cu legume + 1 conserva de ton in suc propriu pusa peste 1 salata mare asortata (vezi mai sus) + 5 masline + 2 linguri de porumb fiert
  • Seara: 1 cotlet de porc la gratar + 4 linguri de piure de cartofi + 1 salata de muraturi.

Sursa: www.elle.ro

  1. Ceaus florica
    Februarie 13, 2013 la 6:17 pm

    Eu nu mănânc carne de vită şi oaie de când m-am născut.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: