Prima pagină > Retete Dukan > Rulada „After Eight” (Reteta Dukan)

Rulada „After Eight” (Reteta Dukan)


P1140574Ingrediente blat:
– 4 oua
– 6 linguri tarate de ovaz sau grau (cum va convine)
– 2 linguri branza 0%
– 1 lingurita rasa bicarbonat
– indulcitor (eu am pus 4 lingurite de indulcitor lichid)
– 1-2 lingurite de cacao
Ingrediente crema:
– 300 g branza 0%
– 6 linguri lapte praf
– indulcitor dupa gust
– esenta de menta
– 1 plic  gelatina granulata
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga galbenusurile pe rand si cele doua linguri de branza. Se adauga taratele  amestecate in prealabil cu bicarbonatul si cu cacaoa, si se amensteca usor cu o lingura de lemn.  Aluatul obtinut se intinde in tava, pe hartie de copt, se niveleaza frumos si se da la cuptorul incins la 200 de grade pentru 15 minute. Cand blatul e copt se scoate si se acopera cu un prosop umed si se lasa asa aproximativ  10 minute, dupa care ii dam forma de rulada.  Intre timp pregatim si crema, mixam branza cu laptele praf  si indulcitorul si adaugam esenta de menta. Separat, punem gelatina in 100 ml de apa rece, o lasam sa stea 10 minute, dupa care o bagam la microunda aproximativ 20-30 de secunde. Trebuie doar sa se topeasca, nu are voie sa ajunga la punctul de fierbere. Gelatina astfel pregatita, se adauga in crema, amestecand bine, dupa care, crema se da la frigider ca sa se intareasca. La final intindem  blatul, punem crema, o nivelam si  rulam din nou cu grija, dupa care punem rolul in folie de aluminiu si il dam la rece cateva ore. Rulada este foarte fresh, cred ca va fi foarte potrivita mai ales in zilele calduroase de vara. Atentie la esenta de menta, are un gust foarte puternic, puneti cate putin si gustati! Celor care nu le place gustul de menta, se poate pune fara nici o problema esenta de vanilie sau esenta de cocos!

Categorii:Retete Dukan
  1. gabik_borik
    Martie 19, 2013 la 9:27 pm

    Ce bine ca nu gatiti cu amidon de porumb ! FELICITARI !!!

    • Martie 19, 2013 la 10:52 pm

      Intr-adevar, aceasta reteta nu are, dar altele au si amidon de porumb🙂. Trebuie sa fac in asa fel incat sa impart aceste alimente ca sa pot sa si mananc ceva pe timpul dietei, nu?🙂

  2. Martie 2, 2014 la 10:47 am

    cat bicarbonat? de sodiu sau de amoniu?

  3. Martie 2, 2014 la 10:50 am

    scuze am vazut acum o lingurita de bicarbonat, merci

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: