Prima pagină > Retete Dukan > Pastrav la cuptor (Reteta Dukan)

Pastrav la cuptor (Reteta Dukan)


P1030413Ingrediente:
2 pastravi de marime medie
1 ceapa rosie
2 catei de usturoi
1 frunza de dafin
1 lamaie sau lima
boia, sare, piper sau condiment special pentru peste

Mod de preparare:
Pastravul se curata si se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se asaza in tava pe care am pus in prealabil hartie de copt. Se umple burta pestelui  cu rondele de ceapa rosie, usturoi si felii de lamaie. Pe deasupra se pudreaza cu boia, se adauga 100 ml apa si foaia de dafin. Se acopera cu folie de aluminiu (cu atentie ca folia sa nu atinga pestele). Se introduce la cuptor pentru 20-25 de minute, dupa care se mai lasa inca 15-20 de  minute fara folie. Cu 5-10 minute inainte de a scoate tava din cuptor, pestele se stropeste cu putin ulei de masline.
Se poate decora dupa gustul fiecaruia, iar inainte de servire se stropeste cu zeama de lamaie. Pofta buna!

Eu am pregatit aceasta reteta pentru etapa de consolidare. Daca nu folositi multa lamaie (nu e indicat), se poate folosi si in croaziera, iar daca nu puneti ulei, nici lamaie, iar ceapa si usturoi doar ca si condiment, se poate folosi si in atac.

Categorii:Retete Dukan
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: