Prima pagină > Retete Dukan > Cheesecake cu zmeura (Reteta Dukan)

Cheesecake cu zmeura (Reteta Dukan)


P1030432Ingrediente:
– 3 oua
– 2 linguri tarate de ovaz
– 1 lingura de tarate de grau
– 3-4 lingurite îndulcitor lichid (aici cantitatea depinde de indulcitorul pe care il folositi si desigur si de gust).
– 750 g Quark
– 1 lingura amidon
– esență de vanilie
– coaja rasa de lamaie
– gem de zmeura fara zahar
-1 varf de cutit de bicarbonat
Mod de preoparare:
Intr-un bol se amestecă tărâțele de ovăz si grau cu un varf de cutit de bicarbonat, un ou, o lingurită de îndulcitor si 2 linguri de branza quark. Se toarnă compoziția într-o tavă rotunda (eu am pus-o in forma cu marginea detasabila pe care am pus hartie de copt), se intinde cu o spatula pe toata suprafata și se bagă în cuptorul încins la 150 grade pentru 10 minute.
Separat, se amesteca bine cele doua oua cu quark-ul, restul de îndulcitor, esența de vanilie, coaja de lamaie si amidonul.
Dupa 10 minute, se scoate tava, se adauga compoziția de quark și  se pune din nou la cuptor, la 150 grade, unde se lasa aproximativ 50 de minute.
Dupa ce acest timp s-a scurs, se scoate tava din cuptor, se adauga gemul de zmeura, care se intinde intr-un strat subtire pe toata suprafata, iar dupa ce se racoreste, se pune la frigider cel puțin o oră, dupa care se scoate din forma, se aseaza pe un platou si se poate servi. Poftă bună!

Aceasta reteta este pentru consolidare, dar se poate folosi si in croaziera, daca nu folosim coaja rasa de lamaie si daca inlocuim gemul de zmeura cu gem de dovleac, goji sau rubarba.

Categorii:Retete Dukan
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: