Prima pagină > Retete Dukan > Cheesecake cu dovleac (Reteta Dukan)

Cheesecake cu dovleac (Reteta Dukan)


P1030508Ingrediente blat:
– 1 ou
– 2 linguri tarate de ovaz
– 1 lingura de tarate de grau
– 1 lingurita îndulcitor lichid
– 1 iaurt 0%
– 1 varf de cutit de bicarbonat
– un pic de scortisoara
Ingrediente crema + topping:
– 500 g dovleac placintar
– 2-3 lingurite îndulcitor lichid (aici cantitatea depinde de indulcitorul pe care il folositi si desigur si de gust).
– 3 oua
– 750 g Quark
– 1 lingura amidon
– esență de vanilie
– ghimbir, scortisoara
Mod de preoparare:
Se curata dovleacul de coaja, se da pe razatoare, se pune intr-un bol rezistent la microunda impreuna cu 1 lingura apa, 1 lingurita indulcitor, ghimbir si scortisoara si se pune in cuptorul cu microunde pentru 8 minute si jumatate. Se lasa la racit dupa care se paseaza cu blenderul (sau cu furculita).
Intr-un bol se amestecă tărâțele de ovăz si grau cu un varf de cutit de bicarbonat, scortisoara, un ou, o lingurită de îndulcitor si iaurtul 0%. Se toarnă compoziția într-o tavă rotunda (eu am pus-o in forma cu marginea detasabila pe care am pus hartie de copt), se intinde cu o spatula pe toata suprafata și se bagă în cuptorul încins la 150 grade pentru 10 minute.
Separat, se amesteca bine cele trei oua cu quark-ul, restul de îndulcitor, amidonul, esența de vanilie si doua treimi din cantitatea de pireu de dovleac.  Atentie, indulcitorul se pune in functie de gustul fiecaruia, cantitatile date de mine sunt aproximate.
Dupa 10 minute, se scoate tava, se adauga compoziția de quark si dovleac și se pune din nou la cuptor, la 150 grade, unde se lasa aproximativ 50 de minute.
Dupa ce acest timp s-a scurs, se scoate tava din cuptor, se adauga pireul de dovleac ramas, care se intinde intr-un strat subtire pe toata suprafata, iar dupa ce se racoreste, se pune la frigider cel puțin o oră, dupa care se scoate din forma, se aseaza pe un platou si se poate servi. Poftă bună!

Categorii:Retete Dukan
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: