Prima pagină > Retete Dukan > Rulada Moca (Reteta Dukan)

Rulada Moca (Reteta Dukan)


P1030564Ingrediente blat:
– 4 albusuri + 2 galbenusuri
– 4 linguri tarate de ovaz
– 2 linguri branza 0%
– 1 lingurita rasa bicarbonat
– indulcitor (eu am pus 4 lingurite de indulcitor lichid)
– 1-2 lingurite ness
Ingrediente crema:
– 250 g branza 0%
– 2 galbenusuri
– indulcitor dupa gust
– esenta de cafea
– esenta de rom
– 1/2 plic  gelatina granulata
– 50 ml lapte
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga indulcitorul, 2 din cele 4 galbenusuri si cele doua linguri de branza, mixand in continuare. Se adauga taratele  amestecate in prealabil cu bicarbonatul si cu ness-ul, si se amesteca usor cu o lingura de lemn.  Aluatul obtinut se intinde in tava, pe hartie de copt, se niveleaza frumos si se da la cuptorul incins la 200 de grade pentru 15 minute. Cand blatul e copt se scoate si se acopera cu un prosop umed si se lasa asa aproximativ  10 minute, dupa care ii dam forma de rulada.
Intre timp pregatim si crema, galbenusurile de ou ramase cu laptele si cu indulcitorul se pun intr-o craticioara si se pun pe baie de aburi amestecand in continuu pana se ingoasa si capata consistenta unei budinci (ceva mai subtire), dupa care se lasa racit. Se amesteca branza cu compozitia de lapte cu ou, esenta de rom si esenta de cafea dupa gust si se mai adauga indulcitor, daca mai e nevoie. Separat, punem gelatina in 50 ml de apa rece, o lasam sa stea 10 minute, dupa care o bagam la microunda aproximativ 10-15 de secunde. Trebuie doar sa se topeasca, nu are voie sa ajunga la punctul de fierbere. Gelatina astfel pregatita, se adauga in crema, amestecand bine, dupa care, crema se da la frigider si se lasa ceva mai bine de o ora ca sa se intareasca. La final intindem  blatul, punem crema, o nivelam si  rulam din nou cu grija, dupa care punem rolul in folie de aluminiu si il dam la rece cateva ore. Pofta buna!

Categorii:Retete Dukan
  1. Noiembrie 26, 2013 la 11:02 pm

    delicios, cu siguranta o voi face zilele ce urmeaza. sper sa imi iasa a la retete hipocalorice😛

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: