Prima pagină > Retete Dukan > Varza calita cu carne de curcan (Reteta Dukan)

Varza calita cu carne de curcan (Reteta Dukan)


P1030678Ingrediente:
– 1 varza marime medie
– 500 g pulpa superioara de curcan taiata in cubulete de marime potrivita
– 1 ardei rosu
– 1 ceapa
– 3 catei de usturoi
– 500 ml bulion
– sare, piper, boia, cimbru, chimen macinat, marar dupa gust
– 1 foaie de dafin
– 2 linguri ulei pentru calit
Mod de preparare:
Se taie varza fideluta si se framanta cu un pic de sare. Intr-o oala mare se pune o lingura de ulei, se adauga varza si se pune pe foc amestecand din cand in cand. Dupa ce incepe sa se inmoaie si se mai lasa putin, se adauga 2 litri de apa si se lasa la foc pentru 20-25 de minute.
Separat se toaca ceapa si se taie ardeiul in cubulete. Intr-o cratita se pune 1 lingura de ulei, iar dupa ce s-a incins se adauga ceapa. Se mai adauga 100ml de apa si se lasa la inabusit 2-3 minute. Se adauga ardeiul si usturoiul zdrobit si se inabusa circa 2 minute. Se adauga carnea si se lasa sa se patrunda. Se potriveste de sare si din cand in cand se adauga cate un strop de apa, daca scade prea mult. Este gata cand carnea este moale. Trecem din nou la oala cu varza care trebuie sa fie deja moale, dar inca usor crocanta. Se adauga boiaua, foaia de dafin, sarea, piperul, mararul, cimbrul si chimenul. Se amesteca si se adauga bulionul. Se mai lasa pe foc cam 5 minute, dupa care se da la o parte de pe foc. Cand carmea este gata, se adauga peste varza, se amesteca bine si se mai da la foc vreo 5-10 minute ca sa se combine aromele.
Chiar daca reteta contine doua linguri de ulei, din aceasta cantitate ies multe portii, cel putin 6 (mari)! Asa ca, puteti manca linistiti cei care tineti dieta Dukan! Pofta buna!

Categorii:Retete Dukan
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu