Rulada cu crema de ciocolata (Reteta Dukan)
Ingrediente blat:
– 4 oua
– 6 linguri tarate de ovaz sau grau (cum va convine)
– 2 linguri branza 0%
– 1 lingurita rasa bicarbonat
– indulcitor (eu am pus 4 lingurite de indulcitor lichid)
Ingrediente crema:
– 300 g branza 0%
– 6 linguri lapte praf
– 1-2 lingurite de cacao
– indulcitor dupa gust
– esenta de rom
– 1 plic gelatina granulata
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga galbenusurile pe rand si cele doua linguri de branza. Se adauga taratele amestecate in prealabil cu bicarbonatul, si se amensteca usor cu o lingura de lemn. Aluatul obtinut se intinde in tava, pe hartie de copt, se niveleaza frumos si se da la cuptorul incins la 200 de grade pentru 15 minute. Cand blatul e copt se scoate si se acopera cu un prosop umed si se lasa asa aproximativ 10 minute, dupa care ii dam forma de rulada. Intre timp pregatim si crema, mixam branza cu laptele praf, cacaoa si indulcitorul si adaugam esenta de rom. Separat, punem gelatina in 100 ml de apa rece, o lasam sa stea 10 minute, dupa care o bagam la microunda aproximativ 20-30 de secunde. Trebuie doar sa se topeasca, nu are voie sa ajunga la punctul de fierbere. Gelatina astfel pregatita, se adauga in crema, amestecand bine, dupa care, crema se da la frigider ca sa se intareasca. La final intindem blatul, punem crema, o nivelam si rulam din nou cu grija, dupa care punem rolul in folie de aluminiu si il dam la rece cateva ore.
buna. despre ce gelatina e vorba? nu ai mentionat sus.
iar indulcitor de care folosesti? eu am extract de stevie si nu stiu exact cat sa pun
Buna sa-ti fie inima! Eu folosesc pliculete de gelatina granulata de la Dr. Oetker si de asemenea, folosesc indulcitor lichid pe care l-am primit de la cineva de dincolo… Stevie am si eu acasa, dar nu am folosit-o, asa ca nu am idee, imi pare rau.
Am citit rețetele și par bune și sănătoase, dar încă nu am facut nici -una dintre ele, dar probabil că pe vitor am să încerc și eu.
Multumesc si mult succes la gatit!